Lolouize

Hitta kärleken?

Kategori: Allmänt

Har klurat på det här med att hitta kärlek. Eller nja, riktig kärlek är enbart läskigt, vadå hitta någon att dela sitt liv med och bli beroende av :S Skrämmer s***** ur mig, egentligen. 

Däremot kan jag komma på mig själv med att sakna småsakerna som att få ett sött sms, ha nån att åka hem till och nån som kan hålla en sällsap i soffan/sängen. 
Men hur gör man egentligen för att träffa denna någon som inte uppenbart söker kärleken och skrämmer bort en, men inte heller för att träffa killarna på krogen som bara är ute efter one-night-stands? Inget fel med såna men man kommer ju till en gräns när man tröttnar och vill ha mellantinget:
- inga förpliktelser men ändå nån mysa med. som inte bara resulterar i att man bränner sig själv för att man får känslor man inte borde ha. 

Kom på mig själv med Spraydate ikväll. Finns gott om hunkar där kan jag säga, men börja internet-dejta? Är det dit jag har kommit? är det ett steg i att bli modig och dyka i, eller blir det istället en handling av desperation? 

Jag kommer inte fram till något, och funderar på om jag egentligen är nöjd, och istället vill bege mig ut på krogen igen i helgen, hehe.


Dagens mest fabulösa idé förresten: 
Vi planerar pub den 13e feb och synd att jag inte har en större lägenhet och vännerna har mer pengar/tid för isåfall skulle det kanske kunna bli en fullständig JHDR-reunion :D

DAGENS

Kategori: Allmänt

DAGENS Vill ha: en resa till London redan imorgon!
DAGENS Klädsel: svart kjol, vit tröja, scarf
DAGENS Smink: the usual
DAGENS Frisyr: plattat
DAGENS Händelse: skvallerfika med tjejerna och O
DAGENS Låt: Leona Lewis - Run (kan inte hjälpa att bli kär. Det är ju såhär jag har föreställt mig hur den skulle låta om jag sjunger  den haha)
DAGENS Planer: blev inte alls som jag hade tänkt. Ta igen plugg imorn!
DAGENS Saknad: Favvo-flickorna, L-a, skvallerfikor, sällskap
DAGENS Dummaste att helgen inte har en dag till!
DAGENS förvånade: mina grannar som annars brukar stojja och stimma hur mycket som helst är fortfarande knäpptysta
DAGENS Behov: te, te och mera te
DAGENS Bästa: spontanfika och CV-makeri
DAGENS Köp: räknas en chai-latte?
DAGENS Humör: trött men glad!

Gymnasieskolan VS. Universitetet

Kategori: Allmänt

Jag har nu läst Miljövetenskapligt kandidatprogram i 1.5 år och som man kanske förstår av namnet är miljövetenskap tvärvetenskapligt och det behövs stora delar av olika kunskapsområden för att bli en bra miljövetare. Jag har läst kemi, biologi och ska nu börja läsa matte + en hel del miljökurser.

Till saken hör att jag och många med mig har ganska mycket mer att önska av gymnasieundervisningen än vad vi fick. 
Jag som läser miljö vill ha mer ingående kunskaper i fysikalisk kemi och statistik medan de tekniska studenterna(mina vänner) vill ha mera ingående matte där man inte förenklar sig förbi poängen. Mina läkarvänner vill ha mer ingående biokemi. Helt enkelt sånt som vi har NYTTA AV!  

När jag läste matte på gymnasiet fördjupade vi oss i andragradsekvationer och derivatan och det känns som att det var det enda vi gjorde. Vi fick chansen att de sista veckorna av MaD göra ett projekt och då lösa uppgifter i matteboken på de kapitel vi inte hade hunnit med. 
I tidigare mattekurser hade vi helt sonika hoppat över statistiken eftersom det hette att "den inte var det viktiga". Lustiga kommentarer med tanke på att de flersta naturvetenskapliga/tekniska utbildningar kräver bra kunskaper i statistik. 

Kanske det är dags att ta steget till att skapa en mer anpassad gymnasieskola? Jag vet att det är jättebra att folk får prova på allt (samhällskunskap, religion, estetiska verksamheter osv osv) för att samla på sig så mycket kunskaper som möjligt även om man går en naturvetenskaplig eller teknisk linje och samma gäller för samhällsvetarna som får sin dos av naturvetenskap genom olika kurser. 
MEN, är det inte bättre att man siktar in sig på sitt område och får chansen att förbereda sig ordenligt för universitetet redan från gymnasietiden? Att man hade det lite tuffare då skulle jag lätt ta istället för att sitta som ett fån och slita som ett djur för att få koll på kunskaperna nu när jag har flyttat hemifrån, man inte har samma stöd och det faktiskt är svårare. 
Okej, det hör till att man ska utvecklas, man ska inte få allt serverat och alla kan inte så som de vill. Men borde inte gymnasieskolan och universitetet ändå synka sig lite bättre? förbereda studenterna på rätt saker? Ha resurser att tipsa mig om vad jag borde läsa eller åtminstone ha lätttillgänglig information så att jag kan ha chansen att göra ett aktivt val genom gymnasiet för att anpassa mig till den utbildning jag ska läsa sen?  Fixar man det inte får man stå sitt kast. Tar man inte ansvar för sina studier får man väl ändå på något sätt skylla sig själv om det inte går så bra för en? 

Det är väl ändå inte så att de som har ambitioner och vet vad de vill ska straffas genom att inte kunna läsa vad de vet att de behöver?  Genom att jag har valt att läsa en naturvetenskaplig linje på gymnasiet blir jag ju ändå behörig till det flesta naturvetenskapliga utbildningarl och har en bra grund att falla tillbaka på även om jag inte vet vad jag ska göra efteråt men jag tycket inte att det är rättvist att man ska hållas tillbaka om man redan har sina mål utstakade? Vill jag bli läkare kanske jag ska kunna läsa mer ingående biologi? Vill jag läsa kemi ska jag inte ha en kemilärare som är för lat för att rätta labbrapporter vilket resulterar i att vi inte får skriva några. 
Det där är visserligen smådetaljer. Men de gör skillnad! Skillnad som är viktig och som jag tycker att man ska ha i beaktning när man planerar skolan. 

Kanske det behövs mer interagering mellan gymnasie och universitet helt enkelt? kanske att gymnasieskolorna(Skolverket) ska fundera på att anpassa sina kursmål och kurser i samma takt som kurser faktiskt förändras eller fördjupas på univetsitetet. 

Måste alla stöpas i samma form? Är människan så svag att alla måste få samma kunskaper för att det annars ska bli för orättvist. Är det kanske för tidigt att börja ställa sådana besluts-krav redan på gymnasiet?
You tell me. 
Jag vet inte om det hade gjort någon skillnad för mig, för jag bestämde mig först på hösten i 3an på gymnasiet vad jag skulle skulle hoppa på för universitetsutbildning när det redan var försent att anpassa min gymnasieutbildning. 

Får man chansen tror jag dock att man tar mer aktivt ansvar och börjar fundera mer redan från början när man kan, även om det inte garanterar eller utesluter mig för något jag vill läsa sen. 

Ett möjligt steg i rätt riktning för dagens ungdom? Framtiden..?  Who knows.





Det utlovade

Kategori: Allmänt

Varje år kommer en dag som vissa älskar på grund av dess löften om nystart. Andra vill helst bara bli av med den och analyserar året som gått och konstaterar vad man INTE gjort istället för att summera året på det sunda sätt som man borde. 
Jag tillhör nog den sistnämnda sorten, men efter årets slut och nyårsfirande är jag nog kanske på väg att bli omvänd.
Det blev det perfekta slutet på året (trots att ni, E&J, saknades :( ). Middag, mys, prat, skratt och kvällen gick så fort att det blev stressigt att plocka fram champagnen och glasen!  

I vilket fall, slutet av 2008, råttans skitår, gjorde att jag inte känner någon press eller ork till att ha en massa nyskapad press på mig inför kommande år, utan bara sunda förändringar som underlättar min vardag (kan kanske ha att göra med den plötsliga och lamslående influensa som drabbade större delar av L-a på nyårsdagen :P).

MEN; 
Det är alltså inga banbrytande saker det handlar om. Inga sensationer(ledsen att göra er besvikna efter föregående inlägg;). ) utan ganska självklara men ack så svåra saker om man ser till de rutiner jag har.

1. Mer struktur i studierna. Koppla bort distraktioner såsom bloggar, Facebook, MSN, skype osv. som slukar tid om man väl fastnar där. Biblioteken är guld värda! Men det måste ske i hemmet också så att man kan ta en kopp te eller hosta utan att få en halv sal stirrandes med arga blickar på en. 

2. Planera min tid bättre. Fixa nåt slags schema för plugg så att jag har given tid då jag är ledig istället för att bara råka komma på ett jag har en tenta om 1 vecka och inte har pluggat något till dess och sen förlorar all motivation när jag upptäcker att det inte riktigt går som jag vill och jag måste skärma av mig totalt från omvärlden. 

3. Planera in mer tid för träning och vänner som man mår bra av, sådana planeringar måste åtminstone gå att göra per kurs.

4. FRÅGA om hjälp om det är nåt jag inte fattar. Har alltid varit för feg för att fråga om hjälp med saker, tänkt att jag nog kommer på det om jag funderar lite på det. Glömmer sedan bort det eftersom jag får nåt annat att tänka på och är sen lost och hinner inte förstå helhetsbilden. Det är ju då man blir dum på riktigt! 

och alla dessa mynnar ut i:

5. Klara tentorna!

Sen kommer de mer självutvecklande sakerna: 

1. Få mer stake. Yep, det låter fånigt, men alla som känner mig väl vet att jag är en LITEN aning segstartad när det gäller att försvara mig själv, andra, att stå upp för saker, visa mina åsikter. 

2. Arbeta bort dåliga tankar. Tvinga mig själv att fokusera på ljusglimtarna när det är dags för mörker igen. Framför allt sluta med allt vad destruktiva beteenden heter. Det skadar ingen annan än mig själv, och vem vill förstöra sin kropp/själ när man är 20 år gammal?! 

3. Våga mera. Inte backa för saker/möjligheter som dyker upp för att jag är för feg, blyg etc. Åter igen, det är JAG som missar saker och ingen annan.


Så, jag tror minsann att "that was it"!  Kommer jag(/ni) på något mera får jag helt enkelt komplettera och nu när jag dessutom publicerar detta har jag inget annat val än att leva upp till det. Ouch. 

2009, here I come!!

Torrt

Kategori: Allmänt

Börjar minsann bli lite torrt och tråkigt här nu. 

Nytt år. 
Nya tider. 
Nya åtaganden. 
Förändringar. 

All featured i ett nytt inlägg. Coming soon.